Doi copii care au intrat în contact cu minorul decedat la Motru, suspect de infecţie cu meningococ, internaţi în spital

0
3752

Un copil de 4 ani a decedat, joi dimineaţă, la Spitalul Municipal Motru, fiind suspect de o infecţie cu meningococ. Copilul a fost adus la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) cu insuficienţă respiratorie acută, febră, dureri de cap şi purpură. Doi copii în vârstă de patru ani, care au intrat în contact cu băieţelul decedat au fost internați în cursul zilei. 

„La scurt timp după prezentarea în CPU, copilul a făcut stop cardio-respirator, s-au făcut manevre de resuscitare, care nu au dat rezultat, fiind declarat decesul. După simptomatologie, suspicionăm o infecţie cu meningococ, boală contagioasă. Este o suspiciune, până la raport nu ştim exact. Am mutat activitatea din CPU în alt spaţiu, timp de câteva ore, am făcut dezinfecţie, toată lumea care a intrat în contact cu pacientul a luat tratament preventiv, şi familia a luat tratament, după care s-a reluat activitatea în CPU. Îi sfătuim pe cei care au intrat cu pacientul, dar nu au simptome, să se prezinte la medicul de familie pentru consultări şi pentru stabilirea, dacă e cazul, a unui tratament profilactic preventiv, iar cei care au simptome să se prezinte la spital”, a precizat Alin Efrim, managerul Spitalului Motru.

În cursul zilei de joi, la spital au mai fost aduși doi copii. Potrivit managerului unităţii, este vorba de un copil de la grădiniţa unde era înscris şi minorul decedat şi de un altul care a intrat în contact cu băieţelul suspect de infecţie cu meningococ. Efrim a mai afirmat că celor doi copii le-a fost administrat tratament cu antibiotic, urmând să se decidă dacă aceştia vor fi transferaţi la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

A fost anunţată şi Direcţia de Sănătate Publică Gorj cu privire la acest caz, iar o echipă din cadrul acestei instituţii desfăşoară o anchetă în comunitate. Reprezentanții DSP Gorj au mers la Motru și au distribuit materiale dezinfectante la grădinițe, Palatul Copiilor și școală. Aceștia au comunicat că vor supraveghea evenimentul în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.