Bucurii pentru copiii diagnosticați cu cancer

0
873

Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” (AROSA) împreună cu mai mulți voluntari au organizat, ieri, o acțiune menită să aducă un zâmbet pe chipurile copiilor diagnosticați cu cancer care sunt internați la Secția de Oncopediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Craiova. Acțiunea a avut loc cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului cu Cancer.

Pe lângă dulciuri, sucuri, jucării și produse de igienă, copiii au primit și felicitări cu mesaje de susținere și încurajare, create de elevii Liceului Tehnologic Bîlteni. Două eleve de la acest liceu au pregătit chiar și un cântec special pentru micuți. „A fost prima mea experiență de acest fel. Am reușit să aducem o bucurie copiilor, le-am cântat și am povestit cu ei. Astfel de acțiuni te fac să vezi altfel viața! Pe viitor, voi mai colabora cu AROSA”, a mărturisit Alexandra Chitu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Bîlteni. Și sora sa mai mică este hotărâtă să mai participe la acțiunile desfășurate de Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” în viitorul apropiat: „Le-am cântat copiilor și s-au bucurat. Văzându-i, nu pot să spun că nu m-am întristat, dar în același timp, am realizat cât de norocoși suntem noi cei care nu ne confruntăm cu această boală. Ar trebui să apreciem sănătatea și tot ce avem! Voi povesti colegilor această experiență și îi voi încuraja să se implice în acțiuni de voluntariat!”, a afirmat Claudia, elevă în clasa a X-a la Liceul Tehnologic Bîlteni.

Acțiunea a avut și un caracter informativ. „Un alt scop al acțiunii de astăzi a fost aducerea la cunoștința părinților internați cu copiii bolnavi de cancer și colectivului medical despre posibilitatea de a fi ajutați de asociație. Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” implică de câte ori are posibilitatea elevi voluntari în astfel de activități, în speranța că aceștia vor contribui în viitor la continuarea unor astfel de acțiuni care aduc alinare și speranță celor aflați în suferință. Mulțumim voluntarilor implicați în această acțiune și, de asemenea, doamnei Prof. Univ. Dr. Polixenia Stancu, medicul șef al Secției de Oncopediatrie a Spitalului Județean Craiova și colectivului medical de aici“, a precizat Bogdana Păsculescu, președinte al Asociației Române de Oncologie „Sfânta Ana”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.