Circulați cu prudență! Este ceață și vreme urâtă în Gorj

0
594

Şase judeţe se află sub avertizare de cod galben de ceaţă, fenomenul determinând scăderea vizibilităţii pe mai multe drumuri din Vrancea şi Gorj. 

Cod galben de ceaţă este în Gorj, Mehedinţi, Vrancea, Galaţi, Bacău şi Vaslui, până la ora 8.30, respectiv 9.00. Ceaţa determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, potrivit atenţionării ANM. Totodată, Centrul Infotrafic din Poliţia Română informează că traficul pe mai multe drumuri din judeţele Vrancea şi Gorj se desfăşoară îngreunat, în condiţii de ceaţă densă.

Valorile termice se vor situa uşor peste cele caracteristice acestei date în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii ziua în nord-vest şi centru, iar noaptea şi în vest şi sud-vest. Acestea vor fi sub formă de ploaie şi mixte la munte, iar în partea a doua a intervalului vor deveni mixte în zonele deluroase şi ninsori în cele montane. Izolat se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate, iar pe suprafeţe mici vor fi condiţii de polei. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, însă doar în estul Munteniei vor cădea precipitaţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar trecător şi în Banat şi Crişana. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi seara, atenţionări Cod galben de ceaţă, valabile în orele următoare, în mai multe localităţi din judeţele Gorj, Mehedinţi, Maramureş şi Sălaj. Potrivit meteorologilor, până la ora 22:00, în judeţele Gorj, în localităţile Tismana, Arcani, Băleşti, Glogova, Godineşti, Padeş, Peştişani, Teleşti şi în Mehedinţi, în localităţile Baia de Aramă, Bala şi Ponoarele, se va semnala ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.