Vești bune! Ce se va întâmpla cu salariile angajaților din minerit de la 1 ianuarie 2018

0
4867

Complexul Energetic Oltenia va majora anul viitor salariile brute ale tuturor angajaţilor cu valoarea contribuţiilor: „CE Oltenia va adopta măsurile necesare pentru a nu afecta în mod negativ veniturile propriilor angajaţi. Prin transferarea contribuţiilor de la angajator la angajaţi, evident că salariul brut de bază al tuturor angajaţilor va fi majorat cu valoarea contribuţiilor“, se arată într-un comunicat. Astfel, salariile a mii de angajați ai CEO vor crește!

  

CE Oltenia a încheiat luna aceasta un act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă, în urma negocierilor cu sindicatul, arată compania într-un comunicat de presă. „Pentru menţinerea salariului net, calculat pe baza prevederilor fiscale anterioare intrării în vigoare a OUG nr.79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, fiecare salariat al CE Oltenia va beneficia lunar de o compensaţie brută egală cu influenţa asupra salariului net determinată de transferul sarcinii fiscale a obligaţiilor privind contribuţiile sociale datorate de angajator la angajat”, arată comunicatul.

De asemenea, pentru respectarea Hotărârii de Guvern prin care, începând cu data de 1 ianuarie 2018, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la valoarea de 1.900 lei lunar, CE Oltenia va majora salariile de bază brute până la această valoare pentru circa 3.800 de angajaţi. În prezent, compania are 13.300 salariaţi. Producătorul de energie electrică şi cărbune din Oltenia va încheia anul 2017 cu un profit de aproape 300 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.