Comoara romilor din Meteor și Strehaia, pusă sub sechestru

0
960

O adevărată comoară a fost pusă sub sechestru de Tribunalul Gorj în procesul celor 30 de romi din cartierul Meteor, din Târgu Jiu, și din localitatea Strehaia, din Mehedinți, care au fost trimiși în judecată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pentru o serie infracțiuni economice au fost condamnați de Tribunalul Gorj.

Instanța de judecată a dispus, ieri, pedepsele în acest caz. a decis confiscarea unor sume de bani. Tribunalul Gorj a hotărât menținerea sechestrului asupra unor cantități impresionate de bijuterii și monede din aur: diademe, brățări, inele, ghiuluri, lanțuri, cercei, pandantiv, monede, monede inscripţionate FRANC IOS I.D.C. AVUSTRIAC IMPERATOR, ceasuri, medalioane etc.

Pedepse de până la cinci ani de închisoare

Mihai Istrate Petre, zis „Paleţu”, Mihai Istrate, zis „Boji”, Mihai Maria, și Mihai Istrate, zis „Gângână” , au fost condamnați la câte cinci ani de închisoare.
Priboi Biriţă, zis „Birea” a primit o pedeapsă de 4 ani şi 8 luni închisoare. Ilarie Biriţă a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Mihai Mariţa a primit o condamnare de 3 ani şi 8 luni închisoare, pe care urmează să o execute în regim de detenţie.
Ilarie Olga, zisă „Lifi”, Mihai Lucica, Mihai Elvis, Mihai Lămîiţa și Mihai Mariţa au primit o condamnare de 3 ani închisoare cu suspendare.
Mihai Gabriela, Mihai Sorin, Adam Gabi au primit condamnări la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare.
Ilarie Cătălin-Gabriel, Mihai Olga, Priboi Istrate, Mihai Gabi, Mihai Mihaela au primit pedepse de 2 ani şi 8 luni cu suspendarea executării pedepsei.
Mihai Lucica și Toma-Mihai Anişoara au fost condamnate la 2 ani închisoare, iar Mihai Mariana primit o condamnare la 4 ani şi 4 luni închisoare, pe care urmează să o execute în regim de detenţie.
Radu Ionuţ și Mihai Ilarie, zis „Tanaca”, au primit amenzi cu caracter administrativ în cuantum de 1.000 lei.

Firme înființate special pentru a emite facturi fictive

Prejudiciul stabilit de procurori în acest caz se ridică la peste 12,5 milioane lei adus bugetului de stat prin folosirea de acte false în contabilitatea firmelor pe care romii le patronau.
Conform rechizitoriului, Maria Mihai, din Strehaia, a înființat în anul 2009 firma Clona Ecy SRL, pe care a condus-o, în realitate, unul dintre fii săi, Mihai Doru, care, la rândul său, în iulie 2011, a înființat firma Ciobi KDS SRL, cele două firme fiind folosite pentru a emite facturi fiscale pentru operațiuni comerciale fictive. Ambele firme din Strehaia au fost înființate la îndemnul lui Petre Mihai Istrate, din Târgu Jiu, care, împreună cu alte rude ale sale, a identificat o a treia firmă din Strehaia, SC Mura Company SRL, dispusă să emită facturi false. Peste 1600 de facturi fisctive au fost emise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.