Secretul tânărului din Bălcești care de opt ani reușește să scoată crucea din apa înghețată a râului Gilort

0
1058

Și astăzi, de Bobotează, Marian Ciungu, în vârstă de 30 de ani, a reușit să prindă crucea aruncată de preotul satul Bălcești, din comuna Bengești Cioocadia, în apele înghețate ale râului Gilort. Este pentru a opta oară consecutiv când Marian reușește să scoată crucea din apă. Alături de el, în apa Gilortului s-a mai aruncat un alt tânăr din localitate. 

Marian Ciungu a spus că nu s-a îmbolnăvit niciodată şi a avut noroc, iar acest lucru se datorează faptului că prinde crucea în fiecare an. El a precizat că nu are vreo tehnică deosebită, ci doar că îl ajută Dumnezeu: „Este al zecelea an în care particip şi de opt ori am prins crucea. Nu păţesc nimic după ce intru în apă. Mă duc acasă şi fac un duş fierbinte, după care sunt ca nou. Mă simt foarte bine, apa e un pic rece, dar nu e o problemă pentru că nu m-am îmbolnăvit niciodată de când prind crucea. Cred că mi-a adus şi noroc, căci mă înţeleg bine cu toată lumea şi am tot ce îmi trebuie. Dumnezeu mă ajută mereu, iar faptul că prind crucea în fiecare an mă ajută. Nu mă îmbolnăvesc, sunt sănătos şi am noroc. Nu am o tehnică anume, doar că mă ajută Dumnezeu”.

Apa din râul Gilort, transformată în Aghiasma Mare

boboteaza-balcesti

Localnicii din satul Bălceşti au venit pe malul râului Gilort, unde preotul din satul Bălceşti a organizat o slujbă religioasă pentru sfinţirea apelor. Oamenii au luat apă din râu, care a fost, apoi, sfinţită, iar, la final, credincioşii au luat Aghiasma Mare acasă pentru a o consuma atât ei, cât şi animalele din gospodărie.
„E bine să consumăm această apă până pe data de 14 ianuarie, când are sfârşitul praznicului, iar în cursul anului se păstrează într-o sticlă curată, la loc de cinste în casa noastră şi se consumă în zilele de post, dimineaţa, pe nemâncate, însoţită de rugăciune. Tradiţia noastră la Bălceşti este foarte veche. Cei mai bătrâni oameni ai satului spun că nu au o dată la care a început, dar a fost ţinut cu sfinţenie şi, atâta timp cât o tradiţie nu este distrugătoare de suflete eu zic că este bine”, a spus preotul Niţă, din Bălcești.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.