Șase lifturi noi au fost montate la Spitalulul Județean de Urgență. Ce senzori au lifturile pentru a preîntâmpina accidentele

0
994

Șase ascensoare noi au fost montate în unitățile Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Trei lifturi se află în unitatea de pe strada Progresului, iar alte trei în cea de pe strada Tudor Vladimirescu. Cinci lifturi au fost puse în funcțiune, iar unul se află în probe. „S-au montat, până acum, cinci lifturi, și al șaselea este în probe. Cele cinci sunt autorizate ISCIR și funcționează. Trei se află la Spitalul 700. Lifturile sunt foarte moderne. Cabinele sunt din inox și sunt foarte silențioase. Cele mari au cabină cu liftier, care dispun de comandă și interioară, și exterioară. Îndatoririle liftiereului este să-i liniștească pe pasageri, dacă liftul se oprește, sau să ajute dacă vin bolnavi în scaune cu rotile sua pe tărgi. Celălalte două sunt mici și funcționează cu o cheie, pentru personalul nostru“, a spus Cristi Toma, director tehnic-administrativ al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Lifturile au fost înlocuite în trei luni

lifturi spital (8)

Lifturile sunt dotate cu senzori care nu permit pornirea sau închiderea ușilor, dacă o persoană nu se află în ineriorul cabine. Directorul Cristi Toma chiar a probat această funcțioe a ascensoarelor. Accidentul din urmă cu zece ani, când o persoană a decedat după ce a fost zdrobită între etaje, după ce liftul a pornit în mod neașteptat, reprezintă o pată neagră în istoria spitalului.
Înlocuirea lifturilor s-a făcut într-o perioadă de trei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.