Procesul lui Ponta, Șova, Ciurel și Graure poate începe. Instanța a respins cererile de avocaților

0
1091

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că probele administrate de procurori în dosarul „Turceni – Rovinari” sunt legale , iar procesul poate să înceapă. Solicitările de neadmitere a rechizitoriului pe motiv că probele nu sunt administrate legal au fost formulate de către avocațiilui Ciurel și Șova.

„Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile invocate de inculpaţii Ciurel Laurenţiu-Dan, Graure Laurenţiu-Octavian, Şova Dan-Coman şi Ponta Victor-Viorel. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul nr. 122/P/2012 din 16 septembrie 2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie — Direcţia Naţională Anticorupţie — Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, privind pe inculpaţii Ciurel Laurenţiu-Dan, Cristea Dumitru, Graure Laurenţiu-Octavian, Şova Dan-Coman şi Ponta Victor-Viorel, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare„, se arată în sentința instanţei.

Fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor. Acesta fapte ar fi fost săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel“.
În acest dosar mai sunt judecați Dan Şova, Laurenţiu Ciurel, fostul director al Complexului Energetic Rovinari și până în urmă cu puțin manager al Complexului Energetic Oltenia, Dumitru Cristea, ex director general al Complexului Energetic Turceni, şi Octavian Laurenţiu Graure, fost director economic al Complexului Energetic Turceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.