Medicul condamnat pentru ucidere din culpă a revenit la Spitalul Județean

0
900

Medicul Liliana Puiu Crăciun, fosta șefă a Unității de Primiri Urgență din cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu, a revenit la locul de muncă. Aceasta a primit din partea Colegiului Medicilor Gorj interdicție de a mai practica meserie pe o perioadă de un an. Aceasta a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă, iar Colegiul Medicilor a decis sancţionarea pentru malpraxis prin ridicarea dreptului de a practaica meseria pentru o perioadă de un an. Sancțiunea a fost contestată la instanța de judecată, dar, în final, a rămas definitivă. „S-a întors la Unitatea de Primiri Urgențe pentru că i-a expirat inderdicția“, a spus managerul Spitalului Județean Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru. Liliana Puiu Crăciun și-a reluat activitatea la sfârșitul săptămânii trecute.
Medicul Liliana Puiu Crăciun a fost condamnată în vara anului 2014 la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.

O pacientă de numai 24 de ani a murit după ce a fost tratată de medicul Crăciun

Lorena Buicu, în vârstă de numai 24 de ani, a decedat în urma tratamentului aplicat de doctoriță. Aceasta a mers, în primăvara anului 2008, la cabinetul privat al medicului Liliana Puiu Crăciun, după ce a acuzat dureri la spate. Liliana Puiu Crăciun i-a făcut infiltraţii prin care a ajuns în organism un streptococ care i-a cauzat moartea. Starea tinerei s-a înrăutăţit din ce în ce mai mult, iar până la urmă a fost transportată cu maşina familiei la spitalul din Târgu Mureş. Imediat cum a ajuns, Lorena a intrat în comă şi a suferit un stop cardio-respirator. Aceasta şi-a revenit, dar a murit după câteve zile, pe data de 21 decembrie, fiind înmormântată chiar în ziua de Crăciun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.