Încă un făt a decedat la Maternitatea Târgu Jiu. Poliția a deschis o investigație

0
910

Un nou deces a fost înregistrat, marți dimineață, la Maternitatea Târgu Jiu. Este al doilea caz de acest fel înregistrat în ultimele două săptămână. Maria Foanene, aflată la cea de a opta sarcină, a fost adusă, luni seara, la spital cu o ambulanță, pentru a naște, iar ieri dimineață părinții au fost anunțați că fătul a murit în pentecele mamei, după ce, la internare, cadrele medicale nu constataseră vreo problemă.

Plângere la poliție

Eftenie Foanene, soțul femeii, a depus o plângere la Poliție și susține că decesul copilului a fost cauzat de faptul că medicii nu ar fi intervenit la timp: „Avea dureri de naștere, că este vorba de o naștere normală. Ni s-a spus că s-a diltata doi centimetri. I s-a făcut o injecție și au dus-o în salon. Azi dimineață la ora 5,30 nevastă-mea îmi zise că e copilul mort în ea. Nu știm de ce. Nu mă așteptam la așa ceva. Am avut presimțiri. Nu e primul caz de acest fel care se întâmplă în spital. Nu mai veneam aici. Este o neglijență și o nepăsare. Am fost la ea și mi-a spus că-i este rău și că trebuie să nască. Mi-a spus că i-a fost făcută o injecție, dar nu știa ce anume. Am sunat la 112 și au venit polițiștii de la judiciar. Se fac cercetări. Soția mea a mers la medicul de familie, pe perioada sarcinii. Este la a opta naștere. Voi depune plângere la poliție.“.

Bărbatul povestește că soția lui a născut fără probleme șapte copii. Mai mult decât atât, pe unul dintre ei l-a născut acasă, singură, fără ajutorul medicilor: „Ea a mai născut acasă, al treilea copil. la un medic ginecolog nu a fost, ea nu a avut probleme la nicio sarcină până acum. Aici mor nou-născuții pe capete. Trebuie luate măsuri. Vreau să îmi spună ce tratament i-au făcut, ce injecții, cine a supravegheat-o. Se uită să le dăm bani, dacă nu le dai, nu te bagă în seamă. Mi-a zis domnul doctor Madroane că i-a făcut o injecție, dar nu a vrut să îmi spună. Mi-a zis că asta e, că e a făcut tot ce a putut”.

Cum a murit fătul

Dumitru Pătrășcoiu, șeful secției Ginecologie, a spus că la autopsie este posibil să se stanilească din ce cauză a murit fătul: „A fost adusă cu ușoare contracții uterine. Gravida nu a fost luată în evidență și nu a făcut nicio analiză. Este multicarențată, anemică, edentată, slăbită. A venit și a fost monitorizată de la ora 22,00 și până la ora 2,30, când a fost trimisă să se odihnească. A mers la toaletă și după ce s-a întors au fost ascultate bătăile corpului fetal care au fost absente. S-a montat perfuzie care să inducă contracțiile uterine dureroase și a expulzat un făt de 4,2 kg. mort, decelându-se o sarcină suprapurtată, cu lichid verde și placentă îmbătrânită și început de descoabări tegumentare. Cordonul ombilical a fost scurt. O să vedem la necropsie ce s-a întâmplat. Sunt și cauze ascunse care nu se pote decela. Sunt multiple cauza pe care nu le putem stabili“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.