Angajați „la negru“ la un service auto din zona Mătăsari

0
131

Două persoane au fost depistate de inspectorii de muncă în timp ce lucrau fără forme legale de angajare în cadrul unui service auto din localitatea Mătăsari.

„Un angajator din comuna Mătăsari, având domeniu de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor, a fost sancționat de către inspectorii de muncă cu suma de 40.000 lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă“, au transmis reprezentanții Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Un alt patron a fost amendat pentru că și-a ținut un angajat la serviciu peste timpul legal. „Un alt angajator, cu sediul social în municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate transporturi terestre de călători, a fost sancționat săptămâna trecută de către inspectorii de muncă cu suma de 15.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Angajatorul în cauză a fost depistat în trafic pe raza localității Vîrț“, se mai arată într-un comunicat de presă al ITM Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.