Un nou parc într-un cartier din municipiul Târgu Jiu

0
135
Un nou parc va fi amenajat în cartierul Debarcader, din municipiul Târgu Jiu.
„Cartierul Debarcader va avea un nou parc cu alei, mobilier modern, toalete și locuri de parcare, pe o suprafață totală de peste 8000 metri pătrați. Este vorba despre digul pe care trecea calea ferată destinată mocăniței. Este un proiect finanțat de la bugetul local și a cărui implementare va începe în perioada următoare.
M-am întâlnit zilele trecute cu cetățenii din cartierul Debarcader să discutam despre problemele zonei, despre proiectele pe care le avem aici și despre proiectele deja implementate“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Parcul Debarcader va fi modernizat

De asemenea, parcul Debarcader va fi modernizat: „Urmează să intervenim pentru reabilitarea Parcului Debarcader, extinderea locului de joacă, reabilitarea și înfrumusețarea zonei verzi din spatele blocurilor ce se învecinează cu statuia Ecaterinei Teodoroiu, dar și amenajarea digului despre care am vorbit mai sus.
Este o zonă în care s-a investit mult în obiective pe care noi le-am considerat prioritare. Printre acestea se numără cea mai modernă creșă din Oltenia, amenajată într-un spațiu de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” și care primește 5 grupe de copii.
Grădinița din strada Lotrului, finalizată recent, este un alt obiectiv prioritar, construit în colaborare cu Ministerul Educației, o unitate de învățământ modernă, dotată cu toate cele necesare.
Statuia Ecaterinei Teodoroiu, un adevărat reper al zonei, a fost recent reabilitată și repusă în valoare“, a mai transmis primarul Marcel Romanescu.
Acesta a menționat că se vor face investiții importante în Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, care urmează a fi reabilitat termic, incluzând sala de sport și căminul: „Aici, pe lângă montarea panourilor fotovoltaice, vom reabilita pereții, tâmplăria, sistemul de încălzire, se va reface întreaga instalație de iluminat, inlocuindu-se vechile corpuri de iluminat cu unele moderne, de tip LED, se vor echipa clădirile cu stații de încărcare pentru mașini electrice și se va reabilita sistemul de furnizare a apei calde pentru cămin.
Este o investiție în valoare de 16 milioane de lei, bani de care beneficiem prin PNRR“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.