Accident cu patru răniți din cauza poleiului

Patru persoane au ajuns la spital, în urma unui accident rutier care a avut loc, ieri, pe DJ 672 D, pe raza satului Frăteşti. O asistentă medicală, dintre care una se afla la volanul maşinii, se îndrepta către serviciu, la Spitalul de Pneuimoftiziologie Dobriţa. Şoferiţa a pierdut controlul autoturismului şi a intrat în coliziune cu un alt autovehicul.
Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj, o femeie în vârstă de 40 de ani, din Târgu Jiu, a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina pe care o conducea într-un autovehicul condus de un bărbat de 30 de ani, din comuna Stăneşti. Şoferiţa era angajată la Sanatoriul Dobriţa şi se îndrepta către serviciu, alături de o colegă.

La faţa locului a venit şi primarul comunei Leleşti, Marian Rotaru, care a spus că drumul era acoperit cu polei: „Drumul este aşa cum este, cu gropi, cu polei. Nu se ocupă nimeni de el. Am zeci de adrese de către Consiliul Judeţean, dar nu a făcut nimeni nimic. Mergeam către serviciu şi am auzit salvările trecând şi am crezut că s-a întâmplat ceva. Nu ne-au lăsat cei de la poliţie ca să intervenim“.

accident smurd
Pompierii au intervenit pentru a descarcera una dintre victime. „La faţa locului am găsit patru victime, dintre care trei fuseseră stabilizate de personalul de la Ambulanţă, şi o persoană încarcerată, cu picioarele prinse sub bord şi podul pedalier“, a spus Stelian Bălaşa, reprezentantul ISU Gorj.

Accident de muncă

La locul accidentului a venit şi managerul spitalului de la Dobriţa. Acesta a spus că va fi declarat accident de muncă, pentru că angajata venea către locul de muncă: „Am fost informat de accident şi am venit la faţa locului. O să luăm procedurile legale pentru a fi declarat accident de muncă. După primele investigaţii, una dintre asistente are un picior fracturat şi multiple traumatisme“, a precizat Ion Ciorchină. Acesta a menţionat că asfaltul era acoperit cu polei.